Efter dagens sim-pass satt jag i bastun och lyssnade på gubbarnas snack. Poäng i sportserier, hur man avgör vilket lag som går vidare om de har lika många poäng mm osv. Det kan vara intressant, men folk tappar perspektivet när det gäller sport. De kan tala om sportstatistik i timmar, något som inte gör någon som helst skillnad i den här världen. Visst får man unna sig ett glädjeämne i livet. Jag blir mäktigt imponerad av idrottsprestationer som går utöver det vanliga, men idrott är eg bara ett sätt att få god hälsa, spännande underhållning och en stunds lek.

Potential. Jag lyssnar på en hel del undervisning från olika blandade Rabiner, mest ortodoxa dock, och ordet potential återkommer gång på gång. Att få leva ett helt liv utan att använda sin personliga unika potential är som att han en fin bil men strunta i att köra den. Kör din fina bil med glädje så ofta du kan, skjutsa andra i den så att de får glädje av den också, miljöanpassa den och berätta för andra om det så de kan inspireras att bidra till ett bättre klimat. Gör så med livet med. Använd livet till att göra meningsfulla aktiviteter. Lev.

Att leva så fullt ut man kan kräver medvetna val. Att leva efter bibliska bud ger bättre prioriteringar och löser ut mer av den potential varje person har. Det är Gud som skapat världen, som du är en del av, och givit buden.
Att inte idrotta när jag har en kropp som fungerar för det skulle vara som att dissa Skaparen. Att inte idrotta skulle vara ett sätt att vanvårda min kropp, så att min potential minskar. Det skulle vara ett slag i ansiktet på den som givit mig livet.

Potential. Alla är viktiga på något sätt någon gång. Använd din Gudagivna potential.

/N